Torsdag 13. februar

Torsdag 13. februar er det konferanse og bankett. Du kan velge å registrere deg for bare konferansen, eller for konferanse og bankett sammen. Deltagelse på konferansen er gratis (men du må registrere deg!) og hvis du ønsker å delta på banketten koster det 320 kroner for studenter.

Dagen starter med registrering fra 08:20 ved store AUD 1 på Teorifagsbygget. Klokken 09:00 starter programmet. I auditoriet skal det holdes spennende foredrag hele dagen. Utenfor auditoriet er det over 30 forskjellige stander fra forskjellige og spennende bedrifter. Her kan man stoppe innom for å slå av en prat, eller for å delta i forskjellige konkurranser. På torsdag blir det servert en fantastisk sjømatbuffet. For å sikre at alle får tid til å spise og at det ikke bare blir en lang kø, deles deltagerne opp i to forskjellige lunsjgrupper. Hvilken gruppe du tilhører vil stå på navnekortet du har fått ved registrering. Nedenfor ligger det litt informasjon om foredragsholderne våre, og det er ingen du ønsker å gå glipp av. Nytt for i år er at vi utfordrer foredragsholderne på forskjellige tema opp mot temaet “Å forme fremtiden”.

Dørene til banketten åpner 19:00 på hotellet The Edge i sentrum. Her blir det servert en stor middag, med både drikke og underholdning inkludert. Det vil være muligheter for å ta bilder av seg selv eller en gruppe ved vår pressevegg.

Vi i Håp i Havet ønsker alle hjertelig velkommen.

08:20 – 09:00 Registrering
09:00 – 09:20 Åpningstale v/ Renate Larsen
09:20 – 09:55 Pia Ve Dahlen – Miljø
09:55 – 10:25 Pause/ mingling i solhallen
10:25 – 11:00 Sissel Rogne – Kunnskap
11:00 – 11:30 Roy Angelvik – Politikk
11:30 – 13:10 Lunsj på Norges Fiskerihøgskole
13:10 – 13:45 Øyvind Andrè Haram – Omdømme
13:45 – 14:15 Pause/ Mingling i solhallen
14:15 – 14:50 Bjørn Tore Markussen – Innovasjon
14:50 – 15:00 Avslutning
18:30 – 03:00 Bankett på The Edge m/ etterfest på Gründer

 

Foredragsholdere på årets konferanse:


 

Renate Larsen

 

Pia Ve Dahlen

I januar 2017 strandet en 6 meter lang gåsenebbhval på Sotra, senere kjent som plasthvalen. Selv om miljøet i havet alltid har vært viktig, var dette for mange en øyeåpner for hvor stor påvirkning vi mennesker har på havet. Å bevare livet i havet blir stadig et viktigere tema i miljødebatten, men vi mennesker vet generelt lite om havet. Kunnskapen om det sitter gjemt i hodene på fagfolk som politikere ikke vil høre på, dermed blir det vanskelig å få brukt det på en fornuftig måte.  

Da trengs det gode formidlere av denne kunnskapen. Vi er så heldig å få kunne presentere en av de fremste formidlerne av havet, marinbiolog og skravlebass Pia Ve Dahlen, som foredragsholder! Pia vil fortelle oss hva som skjuler seg under overflaten utenfor verdens nest lengste kystlinje. Hun vil ta oss med på en oppdagelsesferd i tareskogen, og hilse på fargerike nakensnegler, selvlysende maneter og lære oss ting vi ikke visste vi lurte på. Er det noe hun har kjennskap til så er det livet i havet. 

Som nordicoceanwatch.no/nb/havetshelter/manedens-havfrue-pia-van-dahlen/ sier så bra:
Det er få som dedikerer seg så mye til å gjøre havet kult, som Pia. Og det er få som får nettopp det til så bra som Pia. Aldri har det vært morsommere å se på noen dissekere en fisk, og lære om alt det som finnes inne i havets vesener og mysterier. Pia brenner for havet. Og vi tror havet setter stor pris på sånne som henne” 

Sissel Rogne

For å videre kunne høste ressursene fra havet trenger vi en økt forståelse av hvordan menneskelig inngrep påvirker økosystemet. Økt kunnskap om havet er essensielt for fremtiden. Men hvordan tilegnes og utnyttes denne kunnskapen? Sissel Rogne, direktør i Havforskningsinstituttet (HI) skal fortelle oss hvordan.

HI skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat, inkludert det marine miljøet, fiskeernæring og trygg og sunn sjømat. Sissel Rogne tiltrådte som direktør i HI i januar 2016. HI er Europas nest største havforskningsinstitutt. Tidligere har hun vært direktør i Bioteknologirådet og har arbeidet ti år innen medisinsk forskning og ti år innen agro- og akvakulturforskning. Rogne ble professor i bioteknologi i 1992. Hun er utdannet cellebiolog med doktorgrad i molekylærgenetikk. Hun har bred erfaring fra styrer og råd innen forskning og utvikling, både nasjonalt og internasjonalt.

I en artikkel fra Kyst.no sier Sissel Rogne «Vi er begeistret for optimismen som er i næringen og synes det er spennende å kunne bidra og levere forskning som skal gi ny kunnskap for å løse problemer for næringen som skal være fremtiden og vår nasjonale satsing. Å øke forskning innen både fiskeri og havbruk er noe vi ser frem til»

Vi gleder oss til å høre hva hun har å fortelle!

Roy Angelvik

Sjømatnæringen har vært viktig for Norge i årevis, med ny kunnskap byr havet på enda større muligheter. Håp i Havet 2020 ønsker å utforske hva man kan forvente seg i fremtiden, og hvordan vi som studenter kan være med på å forme den. Styret ønsker å gjøre dette ved å fokusere på 5 områder som vi mener er viktig for å navigere oss frem til en best mulig fremtid. Først ut er statssekretær Roy Angelvik som skal snakke om poltikken og hvordan vi ved hjelp av den kan sette klare retningslinjer for å sikre næringens legitimitet også i fremtiden.

Roy Angelvik er statssekretær for fiskeri- og sjømatministeren. Angelvik var statssekretær for både næringsministeren og fiskeri- og sjømatministeren fra januar til august 2018. Han ble utnevnt til statssekretær for fiskeri- og sjømatministeren i mai 2016, etter at han ble politisk rådgiver i desember 2015. Ved siden av jobb har han vært aktivt involvert i Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag som lokallagsleder, fylkesleder og deretter kommunestyrerepresentant.

Øyvind Andrè Haram

Store deler av verdens økende behov for mat kan dekkes gjennom økt produksjon av sunn og bærekraftig sjømat. For å drive med videre vekst i fremtiden er det viktig å fokusere på omdømme, med kvalitet i alle ledd. Vi mener at fokuset på kompetanseutvikling og kunnskapsspredning over tid vil øke kvaliteten i næringen som en helhet. En av bedriftene som jobber med dette er Sjømat Norge v/Øyvind André Haram.

Øyvind er til vanlig å treffes som kommunikasjonssjef i Sjømat Norge. Han har lang fartstid som journalist i NRK fra ulike distriktskontor, Dagsnytt, Alltid Nyheter m.m. Han har jobbet med kommunikasjon for Danske Bank under finanskrisen.

Øyvind brenner for å få sjømatnæringen til å være mer engasjert og by på seg selv. I landet som er verdensmestre i ferdigpizza og spiser en egen variant av meksikansk hver fredag spør han: Hvordan skal vi vokse når vi driter i eget reir?

Bjørn Tore Markussen

Innovasjon er en viktig del av fremtiden til fiskeri- og havbruksnæringen. En utfordring er å finne nye smarte løsninger som gagner alle. Ocean Data Platform er en åpen dataplattform, basert på samarbeid, som utnytter kraften til datalagring og datakontekstualisering for offentligheten, industri, akademia, vitenskap, politiske beslutningstakere og myndigheter. Den kobler sammen data, mennesker og teknologi for å drive bærekraftig havstyring og blå økonomi. For å presentere plattformen kommer Bjørn Tore Markussen.

Bjørn Tore (BT) Markussen er utfløtta salangsværing og Administrerende Direktør for Havdataplatformen / Ocean Data Foundation siden sommeren 2019. Før dette så ledet han fra 2016 etableringen og oppbyggingen av DNV GL sin industrielle Data Platform som heter www.veracity.com. I 2018 ble han av Lloyds List rangert som en av topp 10 globale teknologiledere innenfor maritim og havindustrier. I sine 12 år i DNV GL har BT hatt regionale og globale lederroller og bodd og jobbet ut fra Amsterdam, Beijing, Singapore og Malaysia. Før DNV GL så jobbet han i CapGemini og han var også Administrerende Direktør i Tromsø IL fra 2004-2007. Han innehar styreverv innen Shipping, Energi og Media