Torsdag 13. februar

Torsdag 14. februar er det konferanse og bankett. Du kan velge å registrere deg for bare konferansen, eller for konferanse og bankett sammen. Deltagelse på konferansen er gratis (men du må registrere deg!) og hvis du ønsker å delta på banketten koster det 295 kroner for studenter.

Dagen starter med registrering fra 08:30 ved store AUD 1 på Teorifagsbygget. Klokken 09:00 starter programmet. I auditoriet skal det holdes spennende foredrag hele dagen. Utenfor auditoriet er det over 30 forskjellige stander fra forskjellige og spennende bedrifter. Her kan man stoppe innom for å slå av en prat, eller for å delta i forskjellige konkurranser. På torsdag blir det servert en fantastisk sjømatbuffet. For å sikre at alle får tid til å spise og at det ikke bare blir en lang kø, deles deltagerne opp i to forskjellige lunsjgrupper. Hvilken gruppe du tilhører vil stå på navnekortet du har fått ved registrering. Nedenfor ligger det litt informasjon om foredragsholderne våre, og det er ingen du ønsker å gå glipp av. Fra teknologiske innovasjoner til to av overhodene for den norske fiskeri- og havbruksforvaltningen. Dette blir en spennende og kunnskapsrik dag.

Dørene til banketten åpner 19:00 på hotellet The Edge i sentrum. Her blir det servert en stor middag, med både drikke og underholdning inkludert. Det vil være muligheter for å ta bilder av seg selv eller en gruppe ved vår pressevegg.

Vi i Håp i Havet ønsker alle hjertelig velkommen.

 

Foredragsholdere på årets konferanse:


 

Fiskeridirektør Liv Holmefjord

Dette er en dame som har vokst opp med fiske og som i senere tid har jobbet med oppdrett. I dag har hun en av de viktigste stillingene innenfor sjømat.
Håp i Havet er stolt over å presentere Fiskeridirektøren Liv Holmefjord på årets konferanse. Vi har tro på at hennes åpningstale blir en stor suksess og setter en standard for resten av dagen. 

 

Selmer v/Liv Monica Stubholt:

Hun er partner og advokat i selskaper Selmer, og holder foredrag du knapt har opplevd maken til. Om du har hatt gleden av å høre Liv Monica holde foredrag hør vet vi at du gleder deg, hvis ikke har du noe spennende og kunnskapsrikt i vente. Litt om selskaper Selmer: Advokatfirmaet Selmer AS ble etablert i 1985 og er i dag et av Norges største advokatfirma, med kontor i Oslo og snart i Stavanger. Selmer tilbyr advokattjenester innenfor alle de tradisjonelle forretningsjuridiske disiplinene, men griper også fatt i nye utfordringer innenfor alle sider av samfunnet. Noe som skiller dem fra andre er at de har en egen gruppe med revisorer og økonomer, og kan med det tilby en større tverrfaglighet enn andre. Selmer har en rekke advokater som har lang erfaring med sjømatnæringen, og en avdeling som jobber med å finne juridiske løsninger for en ny digital og teknologisk hverdag.

 

 

Deep Vision v/ Helge Hammersland

Vi kan med stor glede presentere Deep Vision. Et selskap lokalisert i Bergen som har utviklet digitale løsninger for registrering og sortering av fisk. Fra lengde- og vektsystem som automatisk plotter dataen inn i programmer, til et sorteringssystem for trålfiske. Med temaet «Fra robåt til robot» er Deep Vision midt i blinken for årets konferanse. Deres løsninger vil kunne digitalisere prosesser som i dag utføres manuelt og samtidig sørge for at fiske foregår med mindre bifangst og tettere opp mot kvotene. Dette prosjektet vant innovasjonsprisen under NOR-FISHING i 2016, og ser fram til å høre mer om deres arbeid for en mer teknologisk framtid.

 

 

Nærings- og fiskeridepartementet v/ Harald Tom Nesvik

Vår neste foredragsholder er født i Ålesund og har arbeidet med politikk store deler av sitt liv. I dag har han ansvar for fiskeri- og havbruksforvaltning, sjømattrygghet, fiskehelse og –velferd, rammebetingelser for sjømathandel og markedsadgang for norsk sjømat. Håp i Havet er stolt av å presentere Fiskeriminister Harald Tom Nesvik som foredragsholder på årets konferanse. Vi ser fram til å høre hva sjømatministeren skal fortelle om og selv om man egentlig ikke trenger å si det, dette er ikke noe du må gå glipp av!

 

WWF v/ Fredrik Myhre

Han er seniorrådgiver for fiskeri og havmiljø hos WWF, og har i lang tid forsøkt å sette fokus på bevaring av havet. Flere av oss i styret har tidligere fått høre Fredrik Myhre holde foredrag og vi vet hva som er i vente. Er du bare en liten smule interessert i miljøet eller havet? Da burde du sitte klar når han går på scenen, for her vil man kunne få ny kunnskap og innsikt i havets tilstand på kort tid. Fredrik holder både spennende, kunnskapsrike og engasjerende foredrag og vi gleder oss stort til å høre hva han skal fortelle denne gangen.

 

SINTEF v/ Øyvind Hilmarsen

Han er en lokal mann med arbeidsplass i Tromsø. Han har det som kan kalles en spennende hverdag hvor han leder SINTEF Nords havbrukssatsing. Øyvind Hilmarsen er utdannet Cand. Scient. i biologi med spesialisering innen landbasert akvakultur fra UiT Norges Arktiske Universitet, samt ingeniør i Havbruksteknologi ved Høgskolen i Tromsø. Etter dette har han 8 års erfaring fra havbruksnæringen som prosjektleder for vannkvalitet ved Tromsø stamfiskstasjon og rådgiver innen fiskeri og havbruk ved ingeniørselskapet COWI. SINTEF Nord AS er et forskingsinstitutt – heleid av SINTEF, med hovedkontor i Tromsø. SINTEF Nord har siden oppstarten i 2008 hatt en jevn vekst og teller nå 20 forskere. Satsingsområdene så langt har vært fiskeriteknologi, sirkulær økonomi, digitalisering, logistikk, maritime operasjoner og samfunnsutvikling. Målet er å bidra til økt verdiskapning og nye arbeidsplasser i nord. Håp i Havet gleder seg stort til at Øyvind Hilmarsen skal komme på årets konferanse og fortelle om deres satsning på landbasert oppdrettsanlegg, vannsirkulering, energiutnyttelse og overvåking av anlegg på land og i sjø. I tillegg til deres bidrag til økt satsing på nye arter. Her vil det komme mye innsikt og kunnskap direkte rettet mot årets tema!

 

 

 

Norwegian Fish Company v/ Arne Hjeltnes

Han har jobbet med utrolig mye forskjellig. Fra å bli en kjentmann på TV, representant for EFF (Norges Sjømatråd) i Hongkong, til å starte opp en splitter ny foredlingsfabrikk så langt nord i Norge som man kommer. Håp i Havet er stolte over å kunne presentere Arne Hjeltnes som vår neste foredragsholder. Med et innovativt system og nytenking driver Finnmark Fisk med både rød og hvit fisk på samme lokalitet. Dette for å kunne drifte anlegget året rundt, også i perioder hvor det fanges mindre hvitfisk. Om du ikke har fått gleden av å delta på et foredrag av Arne Hjeltnes før, burde du sitte benket til en forrykende avslutning på årets konferanse. Vi garanterer for både et kunnskapsrikt, moro og spennende foredrag.