Onsdag 12. februar

 

Onsdag 13. februar er næringsdagen på Håp i Havet konferansen. Dagen blir avholdt på Norges Fiskerihøgskole på UiT. Her skal spennende bedrifter holde foredrag om deres arbeid og posisjon i sjømatsektoren. Onsdagen er åpen for alle som ønsker å delta. I tillegg til foredrag fra noen av sjømatnæringens største bedrifter, blir det servert frokost og ikke minst en lunsj fra Insula. Dagen avsluttes med “I garnet med Chramer”, en både morsom og interessant debatt. Vi håper så mange som mulig møter opp og får oppdatert seg på det nyeste fra næringen.

Fra 12.45 blir det mulig å forhåndsregistrere seg for arrangementet torsdag og få utlevert navnekort.

 

 

 

 

Selskaper som skal holde foredrag under næringsdagen:


 

 

 

Norway Royal Salmon ble grunnlagt i 1992 og er i dag blitt en stor aktør innen havbruk med store visjoner for framtiden. NRS har ofte vært å finne på Håp i Havet, og i år som tidligere ser vi fram til å høre mer om deres prosjekter. Spesielt er deres arbeid med Arctic Offshore Framing noe som passer godt overens med årets tema.

 

Norges sjømatråd har hovedkontor i den arktiske hovedstaden Tromsø. I tillegg har de 13 utekontorer i utlandet. Med et fokus på markedsføring, markedsinnsikt, kommunikasjon og beredskap sørger de for at norsk sjømat øker får nye markeder og forbedret omdømme. Bedriften har en traineeordning som vi anbefaler at alle studenter sjekker ut. Her har studenter med forskjellige utdanningsløp mulighet for å få seg veldig spennende arbeidsoppgaver. Norges Sjømatråd har også tidligere vært med på Håp i Havet, og vi gleder oss stort til å høre om deres arbeid rundt om i verden. 

 

 

SalMar ASA er et kjent navn for de fleste som vet hva som rører seg i sjømatnæringen og en bedrift som har en visjon om å bli verdens beste oppdrettsselskap. De ble grunnlagt i 1991 og har siden den gang blitt et enormt selskap med ca. 1000 ansatte. Et veldig spennende prosjekt som vi vet at SalMar holder på med er Ocean Farming. Gjennom Ocean farm 1 har selskapet testet ut oppdrett ute til havs, med avansert teknologi. Prosjektet er midt i blinken for årets tema med fokus på teknologi. På årets konferanse er det IR-ansvarlig Runar Sivertsen som skal holde foredrag for oss. Håp i Havet ser fram til å lære mer om selskapet og teknologien som skal revolusjonere havbruket i framtiden.

 


 

 

Ole Nicolai Staurland Aarbakke jobber for AquaGen. Han er utdannet Marinbiolog med doktorgrad fra UiT Norges arktiske universitet. Han skrev doktorgrad i populasjonsgenetikk hos hoppekreps og jobbet som forsker ved UiT før han gikk over til AquaGen. Nå jobber han med marked, kunnskapsformidling og dokumentasjon av selskapets produkter. AquaGen er et avlsselskap som utvikler, fremstiller og leverer genetisk materiale til den globale akvakulturnæringen. Gjennom markedsorientert forskning og utvikling har AquaGen oppnådd en ledende posisjon som leverandør av befruktet rogn av atlantisk laks og regnbueørret. 

 

 

Kristin Hurum  er HR og kvalitetsdirektør i Cermaq Norway AS og skal holde foredrag hos oss. Et av hennes viktigste ansvarsområder er å sikre at de produserer sunn og trygg laks av høy kvalitet. Samtidig har hun ansvaret for at Cermaq etterlever gruppens høye ambisjoner når det gjelder bærekraft, og at produktet de produserer er i samsvar med strenge standarder for både miljømessige og sosial bærekraft. Cermaq Norway AS er en av Norges største matvareprodusenter og har produksjon i Finnmark og Nordland med både settefisk, matfisk og slakteri. Årlig produseres over en million måltider laks som nytes i over 20 land. De har 550 ansatte innenfor en rekke ulike fagretninger. Cermaq Norway er en del av Cermaq Group som er verdens nest største produsent av laks og ørret med virksomhet i Norge, Chile og Canada. Cermaq Group er heleid av Mitsubishi Corporation.